Mokkaparfait

4 personen

Benodigdheden:

2 eierdooiers
30 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel koffielikeur
1 theelepel koffie extract
1 eiwit
1 mespuntje (zee)zout
½ dl slagroom
1 flesje krokante nootjes
4 mokka kopjes
1 rol bakpapier

Zo maak je het klaar:

Vouw een uit drie lagen bestaand stuk bakpapier tot een reep van 10 cm breed. Leg er om elk espressokopje, zodat ze ± 5 cm boven het kopje uitsteken. Plak de repen vast met plakband en zet de kopjes in de diepvriezer.

Klop de eidooiers, 10 gram suiker, de koffielikeur,  en het koffie-extract met een gare of handmixer schuimig. Klop het eiwit met het zout tot zich zacht pieken vormen. Voeg al kloppend een beetje bij beetje de rest van de suiker toe tot het stevig schuim is. Hak de krokante kruiden fijn. Spatel het eiwitschuim met de helft van de krokante kruiden door de geklopte eidooiers.

Spatel er dan de stijfgeklopte slagroom door. Schep de parfait in de gekoelde kopjes en laat deze ongeveer drie uur in de diepvriezer opstijven.

Zet de parfait 10 minuten voor het opdienen in de koelkast zoadat de smaak beter tot zijn recht kom. Strooi de rest van de krokante nootjes over de parfait heen en dien deze direct op.