Zuurstokshake

4 personen

Benodigdheden:

150 gram witte en roze marshmallows
5 dl volle melk
4 eetlepels rode bessengelei
450 gram aardbeien
4 eetlepels room

Zo maak je het klaar:

Leg de marshmallows in een zware pan, schenk de helft van de melk erbij, verwarm het geheel langzaam en al roerend tot de marshmallows zijn gesmolten, en laat het mengsel afkoelen. Verhit de rode bessengelei in een steelpan tot deze gesmolten is. Pureer de aardbeien in een keukenmachine of blender (schraap het vruchtvlees af en toe van de binnenkant). Roer 2 theelepels aardbeien puree door de gesmolten bessengelei. Schenk de rest van de aardbeienpuree in een kan en roer het marshmallow mengsel, de room en de rest aan de melk erdoor. Zet de shake samen met de 4 grote lege glazen ongeveer een uur in de koelkast. Laat met een theelepel straaltjes bessensiroop aan de binnenkant van de glazen druppelen (voor het zuurstokeffect). vul de glazen met de milkshake., Voeg extra marshmallows en aardbeien toe en sprenkel de eventueel overgebleven bessensiroop erover.