Aardappel omelet met tonijn

4 personen

Benodigdheden: 

450 gram aardappelblokjes
6 eieren losgeklopt
1 lente uitje fijngesneden
1 eetlepel Provençaalse kruiden
100 gram geraspte jong belegen kaas
1 bosje peterselie fijngehakt
1 blikje tonijn uitgelekt
1 eetlepel olijfolie

Voor de salade: 

1 zakje gemengde sla
½ komkommer in plakjes
1 groene paprika in reepjes
1 rode ui in reepjes
2 eetlepels sladressing naar keuze

Zo maak je het klaar:

Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de aardappelblokjes ± 2 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

Klop in een grote kom de eieren los met de bosui, Provençaalse kruiden, peterselie en de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tonijn en aardappelblokjes erdoor heen en meng het goed.

Verhit de olie in een grote koekenpan en giet het eimengsel erin. Schud de pan en druk het mengsel glad en gelijkmatig aan. Bak de omelet 1 minuut op een hoge stand en zet dan de warmtebron laag. Leg een deksel op de pan en laat de omelet in ± 5 minuten garen.

Keer de omlet voorzichtig om met behulp van het deksel of een groot bord en laat de omelet terug glijden in de pan. Bestrooi de bovenkant van de omelet met de rest van de kaas en laat afgedekt nog ± 5 minuten garen op een lage stand.

Meng intussen de groenten voor de salade en meng met de dressing. Laat de omelet even rusten en snijd dan in punten. Serveer met de salade.

Recept komt uit Boodschappen 2 2017