Aardappel
omelet met tonijn 4 personen Benodigdheden:
Voor
de salade:
Zo maak je het klaar: Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de aardappelblokjes ± 2 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Klop in een grote kom de eieren los met de bosui, Provençaalse kruiden, peterselie en de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tonijn en aardappelblokjes erdoor heen en meng het goed. Verhit de olie in een grote koekenpan en giet het eimengsel erin. Schud de pan en druk het mengsel glad en gelijkmatig aan. Bak de omelet 1 minuut op een hoge stand en zet dan de warmtebron laag. Leg een deksel op de pan en laat de omelet in ± 5 minuten garen. Keer
de omlet voorzichtig om met behulp van het deksel of een groot bord en
laat de omelet terug glijden in de pan. Bestrooi de bovenkant van de
omelet met de rest van de kaas en laat afgedekt nog ± 5 minuten garen op
een lage stand. Recept komt uit Boodschappen 2 2017
|