Boerenomelet met oude kaas

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

500 gram vastkokende aardappelen
2 eetlepels olijfolie
250 gram champignons in vieren
350 gram boeren soepgroente
8 eieren losgeklopt
5 plakjes oude kaas (Old Amsterdam)
8 kleine zoetzure augurken
2 eetlepels mosterd

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm.

Verhit de olie in een pan. Bak de aardappelen op een laag vuur in ± 8 minuten gaar. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de soepgroente toe en bak deze 3 minuten mee.

Schenk de eieren over de groente. Bak de omelet met de deksel op de pan op een laag vuur in ± 12 minuten gaar. Bedek de bovenkant met de kaas en laat het 3 minuten met de deksel op de pan staan.

Serveer met de augurken en mosterd.

Recpet komt uit Allerhande 3 2014