Boerenomelet met camembert

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

7 eetlepels zonnebloemolie
2 uien gesnipperd
2 rode paprika's zonder zaadjes in stukjes gesneden
1 courgette in halve plakjes
1 blikje tomatenblokjes op sap uitgelekt
1 mespuntje versgemalen peper
1 mespuntje zout
8 eieren
4 eetlepels water of bouillon
250 gram camembert in repen
2 eetlepels gehakte peterselie
4 sneetjes volkoren brood

Zo maak je het klaar:

Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de ui, paprika en courgette 5 minuten. Schep de tomatenblokjes met zout en peper erdoor en bak nog 2 minuten. Houd het groentemengsel even warm. Klop de eieren met het water of de bouillon en zout en peper los. Bak in de rest van de olie vier omeletten. Verdeel ze over 4 warme borden. Schep op de helft van iedere omelet wat van het groentemengsel en verdeel de camembert erover. Vouw de omelet over de vulling. Strooi er peterselie over. Lekker met volkorenbrood.

Recept komt uit Boodschappen 11 2011