Boerenomelet met brie

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

300 gram broccoli
200 gram sugar snaps
200 gram gerookte spekjes
6 eetlepels arachide of zonnebloemolie
200 gram oesterzwammen of kastanjechampignons
6 eieren gesplitst
4 eetlepels melk of kookroom
150 gram brie in dunne plakjes
75 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je het klaar:

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes fijn.

Kook de broccoli en sugarsnaps ± 3 minuten, giet af en spoel er koud water over.

Bak de spekblokjes in een droge, hete wok en schep ze uit de pan.

Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de broccoli, sugarsnaps en paddenstoelen ± 2 minuten.

Schep de spekjes erdoor en houd even warm.

Meng de eidooiers met melk, zout en peper.

Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf met een snufje zout.

Spatel het dooiermengsel erdoor.

Verhit de rest van de olie in 2 pannen en schenk het eimengsel erin.

Bak de omeletten in 2-3 minuten aan de onderkant goudbruin.

Verdeel de brie en het groentemengsel over één helft en klap ze dicht.

Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer met bruinbrood.

Recept komt uit Boodschappen 9 2015