Garnalen omelet met komkommersalade

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

50 gram kruidenboter
400 gram soepgroente
8 eieren
250 gram roze garnalen
6 voorgebakken broodjes
1 komkommer
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel azijn

Zo maak je het klaar:

In grote koekenpan met antiaanbaklaag kruidenboter verhitten. Soepgroente toevoegen en 5 minuten bakken. In kom eieren met zout en peper losroeren. Garnalen toevoegen. Eimengsel bij groentemengsel schenken. Omelet afgedekt op matig vuur in ±. 20 minuten laten stollen. Oven op 220° graden voorverwarmen en broodjes volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Komkommer wassen en in dunne plakjes schaven. Van olie, azijn, peper en zout dressing roeren. Komkommer met dressing mengen. Broodjes halveren. Omelet met broodjes en komkommersalade serveren.Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water. Klop intussen de eieren los met de melk, de dragon en zout naar smaak. Giet de aardappelen af, schep ze met de tuinerwten en de salami door het eimengsel en laat even staan. Verwarm de olie in een grote hapjes- of koekenpan. Schenk het eimengsel erbij, verdeel de ingrediënten over de pan met een spatel. Laat de omelet op laag vuur met een deksel op de pan in 15 minuten stollen. Laat de omelet even staan en snijd hem in grote punten, stapel eventueel op elk bord 3 punten met een prikker op elkaar, zodat het op een gebakje lijkt. Serveer met de cherry tomaten.

Recept komt uit Allerhande 2006