Omelet met minikrieltjes

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

3 eetlepels boter of margarine
350 gram Provençaalse minikrieltjes
400 gram Hollandse roerbak mix
½ duobakje hamblokjes
5 eieren
80 gram geraspte oude kaas
1 komkommer
4 eetlepels thousand island dressing

Zo maak je het klaar:

In grote koekenpan boter verhitten en krieltjes ± 20 minuten bakken. Groentemix door de krieltjes scheppen en ± 3 minuten laten meebakken.

De ham door de groente scheppen.

Klop nu de eieren los en voeg der naar wens zout en peper toe.

Schenk de losgeklopte eieren over de groente en laat de omelet in ± 20 minuten op een afgedekte koekenpan gaar worden.

De laatste 5 minuten de deksel van de pan halen en kaas over de omelet strooien.

De komkommer schoonmaken en in plakjes schaven.

Dressing door de komkommer plakjes scheppen. Omelet serveren met komkommersalade.

Recept komt uit Allerhande 2003