Omelet uit de oven met twee soorten kaas

4 personen

(lunchgerecht en hoofdgerecht)

Benodigdheden:

8 eieren
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
100 gram jong belegen geraspte kaas
100 gram blauwe kaas verbrokkeld
2 stengels bleekselderij geschild en in reepjes
2 bosuitjes gesnipperd
2 eetlepels olie of boter
1 platte ovenschaal Ø 24 cm

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Splits 4 eieren en klop de andere eieren samen met de 4 dooiers los met twee eetlepels water. Klop de 4 eiwitten met een snufje zout stijf in een andere kom. Schep de kazen en groenten door de geklopte eieren en schep hier voorzichtig de eiwitten doorheen. Vet de ovenschaal goed in met olie of boter. Giet het mengsel erin en laat de omelet in circa 20 minuten in het midden van de oven gaar en bruin worden. Lekker als hoofdgerecht met brood of patat en salade.
:
Ook lekker met champignons en spekjes.

Recept komt uit Boodschappen 4 2012