Omelet met gerookte zalm en ricotta

4 personen

(voorgerecht of lunchgerecht)

Benodigdheden:

8 eieren
50 ml melk of room
1 mespuntje zout
1 mespuntje gemalen peper
1 eetlepel olie of boter
150 gram gerookte zalm
100 gram ricotta
½ bosje dille grof gehakt
½ citroen het sap ervan

Zo maak je het klaar:

Klop de eieren in een grote kom los met melk, zout en peper. Verwarm de olie of boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en giet de geklutste eieren erin. Laat op middelhoge stand een minuut bakken en draai de warmtebron dan laag. Leg de zalm op de omelet en leg een deksel op de pan. Laat het ei geheel stollen. Klop de ricotta met de dille en citroen los en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de ricotta over het midden van de omelet en vouw deze dubbel. Snijd de omelet in stukken en serveer direct.

Vervang de zalm door reepjes gerookte forel of heilbot.

Recept komt uit Boodschappen 4 2010