Omeletrol met hammouse

4 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden:

8 eieren
50 ml crème fraîche
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
1 eetlepel olie of boter
200 gram gekookte ham
100 gram mascarpone
2 eetlepels tomatenketchup
2 druppels worstershiresauce naar smaak
1 rol vershoudfolie

Zo maak je het klaar:

Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Verwarm de olie of boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en giet het eimengsel erin. Laat de omelet met het deksel op de pan op lage stand in circa 10 minuten stollen. Laat de omelet afkoelen en maal ondertussen de ham met de mascarpone en ketchup in de keukenmachine tot een fijne mousse. Breng de mousse op smaak met worcestershiresaus en verdeel dit over de gehele omelet. Rol de omelet losjes op zodat de mousse er niet uitgeperst wordt en rol hem in een stuk vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Snijd de rol in vier stukken en zet ze rechtop op een bordje. Lekker met toast en salade.

Vervang de gekookte ham voor extra pit door gerookte ham.
Voeg eens in ringen gesneden bosuitjes toe aan de vulling.

Recept komt uit Boodchappen 4 2012