Omelet van eiwit met geitenkaas en bieslook

4 personen

(voorgerecht of lunchgerecht)

Benodigdheden:

8 eiwitten
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen witte peper
100 gram zachte geitenkaas zonder korst
1 bosje bieslook fijn gesnipperd
1 eetlepel olie

Zo maak je het klaar:

Klop de eiwitten goed los met zout en peper en  een paar eetlepels water, tot een stevig mengsel. Verkruimel de kaas en spatel deze samen met de bieslook door de eiwitten. Verwarm de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en giet het eimengsel erin. Laat de omelet op lage stand op een vlamverdeler met het deksel op de pan stollen in ± 5 minuten. Draai de omelet om met behulp van een plat deksel of bord en bak de andere kant nog eens 2 minuten.

Vervang de geitenkaas door roomkaas of jonge kaas.

Recept komt uit Boodschappen 4 2012