Ontbijtomelet met witbrood en jam

4 personen

(ontbijt gerecht of lunchgerecht)

Benodigdheden: 

6 eieren waarvan 2 gesplitst
4 eetlepels melk
1 eetlepel poedersuiker
1 mespuntje kaneel
1 mespuntje zout
4 sneetjes oud witbrood zonder korstjes en in blokjes
2 eetlepels boter
1 potje jam naar keuze

Zo maak je het klaar:

Klop 4 eieren met de melk, poedersuiker en kaneel goed los in een grote kom. Klop de 2 eiwitten met een snufje zout in een andere kom tot stijve pieken. Schep de blokjes brood door de eieren en schep dan het eiwit er voorzichtig doorheen. Verwarm de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en giet het eimengsel erin. Laat de omelet op lage stand met het deksel op de pan stollen in ± 8 minuten. Draai de omelet om met behulp van een plat deksel of bord en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Serveer in punten met de jam.

Recept komt uit Boodschappen 4 2012