Omelet met champignons, gebakken aardappeltjes en sla

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

800 gram vastkokende aardappelen schoongeboend en in plakjes
3 eetlepels olijfolie
250 gram champignons in plakjes
½ citroen het sap ervan
3 bosuitjes in dunne ringen
15 gram boter
6 eieren
4 eetlepels yoghurt
1 krop sla gewassen en bladeren in stukken gescheurd
2 tomaten in stukjes

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelplakjes in 5 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken. Bak deze in een grote antiaanbakkoekenpan in 2 eetlepels olie goudbruin. Bak in een hapjespan de champignons in 1 eetlepel olie bruin. Sprenkel er de citroensap over, schep van het vuur de bosuitjes erdoor en voeg zout en peper toe. Schep de champignons op een bord en smelt de boter in dezelfde pan. Klop de eieren los met zout en peper, schenk ze in een pan en bak een mooie luchtige omelet. Schep de champignons in het midden en klap de omelet dubbel. Roer in een slaschaal de yoghurt met wat citroensap, 1 eetlepel olie en wat zout en peper tot een dressing en schep de sla en tomaat er luchtig door. Server de omelet met de aardappeltjes en salade.