Oven omelet met wintergroente

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

250 gram winterpeen
250 gram gekookte bietjes
2 zoete aardappelen
4 vastkokende aardappelen
2 uien
6 eetlepels zonnebloemolie
1 bakje Italiaanse kruiden
8 eieren

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, bieten, zoete aardappelen en aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de uien in partjes. Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden, snijd fijn en schep om met de olie.

Doe de groenten en aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Bak de groenten en aardappelen ± 30 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Neem de schaal uit de oven, laat de oven aan staan. Schep de groenten om en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de omelet nog ± 15 minuten totdat het ei net gestold is.