Portugese omelet

Benodigdheden:

1 blikje sardine (4 stuks)
4 tomaten in plakjes gesneden
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
½ theelepel basilicum
4 eieren losgeklopt met 4 eetlepels water
1 theelepel aroma zout

Zo maak je het klaar:

Laat de olie van de sardines in een koekenpan lopen en heet worden, leg daarin de tomaten plakken, bestrooi ze met zout en peper en basilicum. Keer de schijven na 2 minuten bakken om en leg de sardines erop. Schenk er de losgeklopte eieren over en laat deze op een laag vuur stollen. Schraap, zolang de eieren nog vloeibaar zijn, telkens met de punt van een vork het vast geworden deel van de bodem los en laat dit weer met ei vol lopen. Bak de omelet tot de onderzijde lichtbruin is en de bovenkant nog net niet door. Server de omelet in de pan of schuif hem voorzichtig op een voorverwarmd bord.