Roerei met tomaat

4 personen

Benodigdheden:

6 eieren
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels boter
½ bakje cherrytomaatjes
8 blaadjes basilicum

Zo maak je het klaar:

Klop de eieren en de slagroom samen goed los.

Laat 1 eetlepel boter zachtjes smelten in een koekenpan.

Schenk het slagroom ei mengsel in de pan. Schraap met een houten lepel of spatel het gestolde ei telkens van de bodem en de zijkanten van de pan.

Haal de pan van het vuur als het ei bijna gaar is maar nog wel glanzend is. Hou het ei warm.

Laat nu de rest van de boter smelten. Bak de cherrytomaatjes in ± 3 minuten gaar, totdat ze openbarsten. Breng het op smaak met zout en peper. Serveer de warme tomaatjes bij het roerei. Bestrooi het geheel met blaadjes basilicum.

Recept komt uit boodschappen 5 2008