Tonijnomelet met broccoli

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 vastkokende aardappelen geschild
500 gram broccoli in kleine roosjes
2 eetlepels olijfolie
2 uien in ringen
2 blikjes tonijn moot in olijfolie uitgelekt
3 eetlepels zwarte olijven zonder pit
8 eieren
1 teentje knoflook fijngesneden
1 springvorm Ø 26 cm
1 rol bakpapier

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd de aardappelen in blokjes en kook 5 minuten in water met zout. Kook de broccoli 1 minuut mee. Giet de aardappelen met de broccoli af. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten. Roerbak de aardappelen en broccoli 1 minuut mee. Maak de tonijn los met een vork. Schep het aardappelmengsel in de springvorm. Verdeel de tonijn en de olijven erover. Klop de eieren los met de knoflook en peper en zout. Schenk de eieren over het aardappelmengsel. Bak in ± 30 minuten gaar. Lekker met groene salade en stokbrood.

Recept komt uit Allerhande 11 2010