Hartig gevulde kerstboom

10 stuks

Benodigdheden:

10 velletje hartige taartdeeg
250 gram rundergehakt
½ eetlepel gehaktkruiden
1 losgeklopt ei
2 eetlepels paneermeel
20 gram pijnboompitten

Zo maak je het klaar:

Laat de velletjes hartige taartdeeg ontdooien en snijd de velletjes diagonaal doormidden zodat je 2 gelijke driehoeken krijgt. Kneed het rundergehakt goed door met de gehaktkruiden, de helft van 1 losgeklopt ei en paneermeel. Vorm er 10 gelijke langwerpige balletjes van. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 10 driehoekjes op het werkblad en leg hierop een balletje gehakt. Druk ze een beetje platter en leg de andere driehoekjes erbovenop. Duw de zijkanten van het deeg op elkaar en snijd er met een klein mesje kartels in tot een kerstboomvorm. Leg alle kerstbomen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het ei en bestrooi met 20 g pijnboompitten. Bak de kerstbomen in ± 10 à 15 minuten gaar en bruin. Serveer ze warm of koud.

Recept komt uit Boodschappen 12 2012