|
Langzaam geroosterd varkensvlees
met gestoomde broodjes
12 stuks
Benodigdheden:
Voor het vlees:
1 |
teen knoflook geperst |
4 |
eetlepels ketjap manis |
2 |
eetlepels honing |
1 |
theelepel Chinees vijfkruidenpoeder |
1 |
theelepel gedroogde chilivlokken |
500 |
gram schouderkarbonades |
150 |
ml kippenbouillon |
2 |
eetlepels gehakte koriander |
Voor de broodjes:
300 |
gram zelfrijzend bakmeel |
1 |
theelepel bakpoeder |
1 |
eetlepel suiker |
200 |
ml melk |
2 |
eetlepels zonnebloemolie |
Zo maak je het klaar:
Meng
de knoflook, ketjap, honing, vijfkruidenpoeder en chili en laat hierin de
karbonades 2 uur marineren. Meng intussen in een kom het zelfrijzend
bakmeel, bakpoeder, suiker, een snuf zout en de melk tot een samenhangend
deeg. Kneed het deeg met bloem bestoven handen ± 5 minuten. Leg het deeg
in een ingevette kom en laat afgedekt 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor
op 140șC. Leg het vlees in een ovenschaal, giet de bouillon erover en bak
het vlees in de oven in minimaal 4 uur zacht.Knip
12 stukjes bakpapier van 10x10 cm.
Recept komt uit Boodschappen 12 2016
|