Langzaam geroosterd varkensvlees met gestoomde broodjes

12 stuks

Benodigdheden: 

Voor het vlees: 

1 teen knoflook geperst
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels honing
1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
1 theelepel gedroogde chilivlokken
500 gram schouderkarbonades
150 ml kippenbouillon
2 eetlepels gehakte koriander

 Voor de broodjes:

300 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel suiker
200 ml melk
2 eetlepels zonnebloemolie

Zo maak je het klaar: 

Meng de knoflook, ketjap, honing, vijfkruidenpoeder en chili en laat hierin de karbonades 2 uur marineren. Meng intussen in een kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker, een snuf zout en de melk tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg met bloem bestoven handen ± 5 minuten. Leg het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 140șC. Leg het vlees in een ovenschaal, giet de bouillon erover en bak het vlees in de oven in minimaal 4 uur zacht.Knip 12 stukjes bakpapier van 10x10 cm.

 

Recept komt uit Boodschappen 12 2016