 |
Langzaam geroosterd varkensvlees
met gestoomde broodjes
12 stuks
Benodigdheden:
Voor het vlees:
| 1 |
teen knoflook geperst |
| 4 |
eetlepels ketjap manis |
| 2 |
eetlepels honing |
| 1 |
theelepel Chinees vijfkruidenpoeder |
| 1 |
theelepel gedroogde chilivlokken |
| 500 |
gram schouderkarbonades |
| 150 |
ml kippenbouillon |
| 2 |
eetlepels gehakte koriander |
Voor de broodjes:
| 300 |
gram zelfrijzend bakmeel |
| 1 |
theelepel bakpoeder |
| 1 |
eetlepel suiker |
| 200 |
ml melk |
| 2 |
eetlepels zonnebloemolie |
Zo maak je het klaar:
Meng
de knoflook, ketjap, honing, vijfkruidenpoeder en chili en laat hierin de
karbonades 2 uur marineren. Meng intussen in een kom het zelfrijzend
bakmeel, bakpoeder, suiker, een snuf zout en de melk tot een samenhangend
deeg. Kneed het deeg met bloem bestoven handen ± 5 minuten. Leg het deeg
in een ingevette kom en laat afgedekt 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor
op 140șC. Leg het vlees in een ovenschaal, giet de bouillon erover en bak
het vlees in de oven in minimaal 4 uur zacht.Knip
12 stukjes bakpapier van 10x10 cm.
Recept komt uit Boodschappen 12 2016

|