Sterrentoast met kip en kruidenkaas

4 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden:

8 sneetjes witbrood of bruinbrood geroosterd
100 gram kruiden roomkaas
100 gram gerookte kipfilet
1 bosje bieslook
100 gram cherrytomaatjes in partjes

Zo maak je het klaar:

Steek 16 sterren uit het geroosterde brood. Besmeer ze met de kruidenroomkaas. Vouw de plakjes kipfilet en leg ze op de toaststerren. Verdeel daarover sprieten bieslook of reepjes geroosterde paprika. Rijg tomaatjes aan de prikkers en steek deze in de toaststerren.

Vervang kipfilet door rauwe ham, gekookte ham, salami, rookvlees of gerookte zalm of kies voor zoet zoals chocoladepasta met nootjes of bosvruchtenjam.

In plaats van kruidenroomkaas is bieslookroom ook heel lekker: 125 ml zure room, 1 eetlepel gehakte verse bieslook, zout en peper.

Recept komt uit Boodschappen 12 2012