Zalmtorentjes

4 personen

Benodigdheden:

1 zure appel (Granny Smith)
3 eetlepels geraspte mierikswortel
2 eetlepels olijfolie
125 gram mascarpone
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
1 citroen uitgeperst
1 zakje waterkers
10 sneetjes wit casinobrood
20 gram zalmcarpaccio

Zo maak je het klaar:

Schil de appel en rasp deze grof. 

Meng de appelrasp met de mierikswortel, olijfolie en de mascarpone. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Was de waterkers en dep deze droog.

Ontkorst het bood en rooster de sneetjes goudbruin.

Snij 4 sneetjes brood in de vorm van een ster.

Snij de rest van het brood diagonaal door, besmeer ze met het mierikswortelmengsel en verdeel de waterkers en de zalm erover. Stapel steeds 2 belegde sneetjes op elkaar., dek ze af met een stervormig sneetje en steek ze vast met de prikkers.