Zoet ovenschoteltje met rood fruit

4 personen

Benodigdheden:

1 klein voorgebakken stokbrood
50 gram boter
½ pot rote grute a 500 gram
3 eetlepels rozijnen
2 scharreleieren
40 gram suiker
2 dl slagrom
2 dl melk
3 eetlepels donker bruine basterdsuiker

Zo maak je het klaar:

Bak het stokbrood volgens de aanwijzing op de verpakking af. Laat het afkoelen en snij het in dunne sneetjes. 

Vet een lage ovenschaal in met boter en bestrijk de sneetjes stokbrood aan beide kanten met de rest van de boter.

Leg de sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal en schep de rote grute en de rozijnen tussen de sneetjes. 

Klop de eieren met de suiker, de slagroom en de elk los en schenk het over het brood in de schaal. druk het brood een beetje aan zodat het goed doorweekt is.

Strooi de basterdsuiker over en bak het gerecht in een voorverwarmde oven 180°C. in ± 30 minuten mooi bruin.