![]() |
Aardappelspiezen met room 8 personen (bijgerecht) Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Borstel de aardappeltjes onder stromend water schoon. Kook de aardappeltjes met schil ± 10 minuten en dep ze droog. Was de komkommer, halveer deze in de lengte en verwijder de zaadjes. Dep de komkommer droog en snij deze in kleine blokjes. Laat de blokjes, bestrooid met wat zout in een vergiet ± 30 minuten uitlekken. Was de munt en hak de blaadjes fijn. Roer de komkommer en de munt door de zure room en breng op smaak met zout en peper (maak deze saus 1 dag van te voren). Verwarm de oven op grillstand. Was de rozemarijn en halveer de takjes, bewaar de bovenste helften. Hak de rest van de rozemarijnblaadjes heel fijn en meng ze met de olijfolie. Bestrijk de aardappeltjes met de rozemarijnolie en bestrooi ze met zeezout. Steek aan iedere satéprikker 3 aardappeltjes en laat ze net onder de grill op een rooster ± 10 minuten roosteren. Steek de rozemarijntakjes aan de bovenkanten van de spiesen en server ze warm met de koude room.
|