Aardappelpureenestjes met tijm uit de oven

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen, geschild en grove stukken gesneden
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
200 ml melk
50 gram boter
1 eetlepel grove mosterd
2 eieren losgeklopt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels verse tijmblaadjes
1 bakplaat bekleed met bakpapier

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de melk en boter tot een puree. Breng deze goed op smaak met zout, peper en mosterd. Klop de eieren erdoor en laat de puree in een platte wijde schaal afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de puree met behulp van een natte kleine ijslepel of twee lepels in kleine porties op de bakplaat. Bedruppel ze met wat olijfolie en bestrooi met de tijm. Bak de aardappelnestjes in ± 10 minuten goudbruin.

Recept komt uit Boodschappen 12 2011