![]() |
Aardappel hapjes 16 personen (bijgerecht) Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren. Voeg de gember, garam massala, peper, aardappelen en doperwten toe en bak ze een paar minuten op een lage stand tot het vocht is verdampt. Laat de vulling afkoelen. Snijd de bladerdeegplakjes in vieren. Schep op elk plakje bladerdeeg een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water. Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat. Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk. Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven. De hapjes kunnen zowel warm als koud gereserveerd worden. Recept komt uit Boodschappen 1 2009
|