Krokante knolselderij

6 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

1 grote knolselderij, geschild, geschaafd en in dunne plakken
4 eetlepels citroensap
1 theelpel zout
100 gram bloem
100 ml zonnebloemolie

Voor de dressing:

50 gram bladselderij
50 gram geraspte belegen kaas
25 gram walnoten
1 teentje knoflook
125 ml zonnebloem of arachideolie

Zo maak je het klaar:

Pureer de ingrediënten van de dressing, behalve de olie. Giet de olie er in een straaltje bij terwijl u goed klopt. Besprenkel de selderijplakken met citroensap. Meng het zout door de bloem. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Haal de selderijplakken door de bloem en bak ze in 2 minuten per kant bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze besprenkeld met de dressing.

Lekker bij de varkenshaas en de kabeljauw. Vervang knolselderij door koolrabi.Neem in plaats van bladselderij in de dressing platte peterselie.

Recept komt uit Boodschappen 12 2011