Rode kool met sinaasappel en honing

6 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

1 rode kool
2 sinaasappelen geperst
3 eetlepels honing
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels zonnebloem of arachideolie
2 eetlepels sesamzaadjes
2 lenteuitjes of bosuitjes in ringen

Zo maak je het klaar:

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en schaaf de kool in smalle reepjes. Verwarm sinaasappelsap, honing, sojasaus en olie. Kook hierin de kool zachtjes 4 minuten. Laat de kool hierin afkoelen (dit kan een dag van tevoren).
Serveer de kool koud of verwarm deze even. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Strooi ze met de bosui over de kool.

Lekker bij de gevulde kalkoen. Schep 2 eetlepels blanke rozijnen door de kool.Vervang bosui door bieslook en sesamzaad door geschaafde amandelen.

Recept komt uit Boodschappen 12 2011