Kerstboom taart

Benodigdheden:

400 gram bloem
1 zakje bakpoeder + 1 theelepel bakpoeder
1 ei
200 gram magere kwark
6 eetlepels melk
3 eetlepels zonnebloemolie
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespuntje zout
1 dl rum
100 gram rozijnen
100 gram boter
2 eetlepels kaneel
100 gram ongezouten noten
75 gram gedroogde abrikozen
2 dl melk

Zo maak je het klaar:

Bloem met bakpoeder zeven en ei toevoegen. Kwark, melk, suiker, vanillesuiker en zout erdoor mengen. Zoveel olie toevoegen dan het deeg niet meer plakt. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap van 1 cm dik. Rum verwarmen en rozijnen hierin 15 minuten laten weken.

Deeg bestrijken met 50 gram boter. Rozijnen laten uitlekken en rum opvangen,  rozijnen, noten en abrikozen over het deeg verdelen. Oven voorwarmen op 175°C.

Deeg van af lange kant oprolt. Rol in plakken van 2 – 2½ cm snijden. Deegplakken tegen elkaar aan in bakvorm leggen, zodat deze helemaal gevuld is. Taart in midden van oven ± 45 minuten bakken. Halverwege baktijd melk, opvangen met rum en de boter mengen en de taart ermee bestrijken, na bakken taart bestrijken met het rest van het melk mengsel en iets laten afkoelen. Daarna de taart uit de vorm af laten koelen.