Kerst cake

8 personen

Benodigdheden:

175 ga zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
175 gram boter
175 gram witte basterdsuiker
3 eieren

voor de vulling:

6 eetlepels bosvruchtenjam
200 ml slagroom
200 gram mascarpone
300 gram aardbeien

Voor de garnering:

1 busje poedersuiker
1 doosje kerstchocolade
1 springvormen of taartvormen Ø 22 cm

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de zijkant van de bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef het bakmeel en bakpoeder boven een kom en voeg de boter, suiker en eieren toe. Klop er met de mixer een glad beslag van. Verdeel het beslag over de bakvormen en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel. Bak de taartbodems in ± 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen in de vorm. Keer ze daarna op een rooster.

Besmeer de taarthelften dik met vruchtenjam. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de mascarpone. Maak de aardbeien schoon. Verdeel het mascarponeroommengsel over één taarthelft. Verdeel daarover de aardbeien en dek af met de tweede taarthelft. Strooi poedersuiker over de cake en versier met kerstchocolade.