Kerst roomtaart

6 personen

Benodigdheden:

200 gram speculaaskoekjes
100 gram boter
250 gram slagroom
1 zakje vanillesuiker
200 gram naturel roomkaas
100 gram witte basterdsuiker
1 doosje grote kerstkransen
1 potje cranberrycompote

Zo maak je het klaar:

Maal de speculaaskoekjes fijn in een keukenmachine. Laat de boter smelten en giet dit bij de koekkruimels terwijl de machine draait. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het koekmengsel hierop. Strijk goed glad en laat een half uur opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop de roomkaas luchtig met de suiker en schep hier de slagroom rustig doorheen. Schep de vulling op de koekbodem en laat dit minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Neem de ring van de springvorm en neem de taart van de metalen bodem. Zet de taart op een platte schaal en druk de kerstkransen rondom rechtop tegen de rand van de taart. Roer de cranberrycompote goed door en schep dit bovenop de roomlaag.