Gemarineerde garnalenspiesjes met tomaat

4 personen

Benodigdheden:

150 gram tijgergarnalen ontdooid
½ citroen schoongeboend
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook geperst
2 tomaten in blokjes
2 eetlepels fijngehakte basilicum
8 cocktailprikkers

Zo maak je het klaar:

Dep de garnalen goed droog. Rasp boven een schaaltje de gele schil van de citroen. Meng de olie, knoflook en naar smaak de citroensap, zout en peper erdoor. Schep de garnalen erdoor en marineer ze 20 minuten op kamertemperatuur. Schep ze af en toe om. Steek telkens 2 garnalen in een cocktailprikker en leg ze op een schaal.

Bak de garnalen in het gourmetpannetje 2 minuten per kant. Leg elk spiesje op het bord en pak in het pannetje 2 eetlepels tomatenblokjes met het basilicum. Breng het op smaak met zout en peper en schep het over de garnalen.