Varkenshaasmedaillons met kersensaus

4 personen

Benodigdheden:

250 gram varkenshaas
1 kleine ui gesnipperd
1 potje kersen op siroop uitgelekt
1 eetlepel vloeibare boter
1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijnblaadjes
1 busje koekkruiden

Zo maak je het klaar:

Snij de varkenshaasjes in 8 plakjes van gelijke dikte en leg ze op een schaal. Schep de ui en de uitgelekte kersen elk in een schaaltje.

Bestrooi 1 of 2 plakjes varkenshaas met peper en zout. Verhit een beetje boter in het gourmetpannetje en bak hierin de varkensmedaillons aan elke kant 3 minuten.

Leg ze op het bord. Bak wat ui 1 minuut in het pannetje en voeg 2 eetlepels kersen naar smaak rozemarijn en koekkruiden toe. Laat het 2 minuten pruttelen en breng het op smaak met zout en peper. Schep de kersensaus over het vlees.