Beef Wellington

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

600 gram ossenhaas (stukken van gelijke dikte)
25 gram boter
1 eetlepel zonnebloemolie
4 sjalotjes gesnipperd
250 gram champignons schoongemaakt en fijngehakt
250 gram gemengde paddenstoelen
2 theepels verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
100 gram rauwe ham in plakjes
1 pakje diepvriesbladerdeeg ontdooid
1 ei gesplits
1 eetlepel melk

Zo maak je het klaar:

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Fruit de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel uit de pan en laat goed afkoelen. Verpak het vlees, met de ham en het paddenstoelenmengsel, in bladerdeeg. Vorm of steek van het overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg ze op het deeg. Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de koelkast.

Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het deeg met de eidooier, losgeklopt met melk. Bak de Beef Wellington in de braadslede iets onder het midden van de oven in ±  40 minuten goudbruin en medium. Laat het vlees uit de oven 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.