Biefstukmedaillons met groene peperboter 4 personen (hoofdgerecht) Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Roer de boter, peperkorrels en kruidenboterkruiden door elkaar. Breng op smaak met zout. Leg 2 stukjes plasticfolie van 30 bij 30 cm er op elkaar. Schep de boter erop. Wikkel het plastic strak op tot een rol en laat de boter in ± 1 uur in de koelkast hard worden. Snijd 8 mooie kleine stukjes van de 2 biefstukken. Snijd de plakjes spek in de lengte doormidden. Wikkel het spek om de buitenrand van de biefstukjes en zet vast met een stukje keukentouw (laat de boven- en onderkant van de biefstukjes dus vrij). Bestrooi het vlees aan beide kanten met een beetje zout. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Braad de biefstukjes op hoog vuur aan. Draai het vlees na 2 minuten om en bak de andere kant nog 2 minuten. Afhankelijk van de dikte van het vlees en van de gewenste gaarheid, 4-6 minuten bakken. Leg de biefstukmedaillons op een mooie grote schaal. Snijd de peperboter in plakjes en leg op de medaillons.
|