Entrecote met paddenstoelen, rucola en balsamicosaus

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 entrecotes van ± 150 gram per stuk
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 eetlepels olijfolie
25 gram rucola gewassen en gedroogd
250 gram gemengde paddenstoelen schoongemaakt
2 teentjes knoflook geperst
50 ml rode wijn
2 eetlepels balsamicoazijn
20 gram koude boter in blokjes

Zo maak je het klaar:

Bestrooi de entrecotes aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met een kwastje olijfolie. Verwarm de oven voor op 150ºC. Verdeel de rucola over 4 borden. Verwarm een grillpan en gelijktijdig de olijfolie in een koekenpan. Gril de entrecotes aan beide kanten 2 minuten en roerbak ondertussen op hoge stand de paddenstoelen met de knoflook in de olie. Leg de entrecotes op een bakplaat en de paddenstoelen erbij. Houd dit warm in de oven. Blus ondertussen de grillpan af met de wijn en azijn en laat in enkele minuten op hoge stand inkoken tot de helft. Voeg de koude boter toe en schud de pan tot de boter is opgelost en de saus licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de entrecotes in dikke plakken en verdeel over de borden. Schep de paddenstoelen erbij en giet er een lepeltje saus overheen. Serveer direct.