Eendenborst met jus

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

4 eendenborstfilets
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
2 sjalotjes fijn gesnipperd
2 theelepels verse tijmblaadjes
3 eetlepels cranberrycompote
100 ml rode wijn
1 eetlepel koude boter of 2 eetlepels slagroom

 Zo maak je het klaar: 

     Verwarm de koekenpan. Kerf de eendenborsten in het vet een paar keer in en wrijf ze in met zout en peper.

    Bereiden van eendenborst met jus

Leg de eendenborsten met de vetkant in de pan en bak ze in ± 4 minuten krokant. Draai ze om en bak de andere kant nog 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Giet de helft van het vet uit de pan. Fruit de sjalotten in het eendenvet goudbruin en voeg de tijm, cranberrycompote en wijn toe. Breng al roerend aan de kook en kook het een paar minuten in tot een stroperige jus.

Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat klontjes koude boter of een paar eetlepels room. Leg de eendenborsten met de vetkant naar boven nog even terug in de jus en verwarm nog 2 minuten mee. Snijd de eendenborsten in plakken en serveer met een lepel cranberryjus.