Groente gratine

2 personen

Benodigdheden:

2 grote rode aardappelen (red stars)
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
10 asperges
3 pomodori tomaten
3 eetlepels balsamico azijn
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 bakje oesterzwammen
1 bosje peterselie
1 bolletje mozzarella

Zo maak je het:

Borstel de aardappels schoon onder stromend water en kook ze heel in water met zout in ± 20 minuten. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen.

Verwijder van de asperges ± 2 cm van de onderkanten. Blancheer de asperges in kokend water met zout en spoel ze koud.

Ontvel de tomaten en snij ze in plakjes.

Leg de asperges en de tomaat in een schaal en druppel er een beetje balsamico-azijn over. Bestrooi met zout en peper.

Verhit de olijfolie in een koekenpan.

Pel de knoflook, snij deze in zeer dunne plakjes en bak ze in de olie goudbruin. Haal de knoflook uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bak in de achtergebleven olie op een zeer hoog vuur de oesterzwammen.

Neem de pan van het vuur en druppen een beetje balsamico-azijn over de oesterzwammen. Bestrooi met zout en peper

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Was en hak de peterselie.

Snij de aardappels in dunne plakken, schik de groenten en de peterselie tussen de aardappel op een platte schaal

Snij de mozzarella in plakken en verdeel ze over de groenten.

Laat de groente met de kaas net onder de grill in ± 7 minuten gratineren (bruin korstje krijgen).

Bestrooi de groentegratie met de plakjes knoflook.