Gevulde varkenshaas

4 personen

Benodigdheden:

4 gewelde pruimen zonder pit in reepjes
1 eetlepel appelstroop
4 eetlepels calvados
1 plak ontbijtkoek in blokjes
½ theelepel kardemom
600 gram varkenshaas
25 gram boter
1 appel

Zo maak je het klaar:

In steelpan pruimen met appelstroop, 1 eetlepel calvados, ontbijtkoek en kardemom verwarmen. Pruimenmengsel met vork fijnwrijven en op smaak brengen met zout en peper.

Varkenshaasje horizontaal in snijden (maar niet helemaal door snijden) en op de snijplank leggen. Royale laag pruimenvulling over onderste helft van vlees smeren. Varkenshaasje dichtklappen en dunne deel eventueel dubbelvouwen, zodat varkenshaasjes over een dik zijn. Vast steken met cocktailprikkers en bestrooien met zout en peper. 

In een koekenpan de boter verhitten. Als het schuim wegtrekt varkenshaasje in pan leggen en op matig vuur in ± 15 minuten gaar en bruin bakken. Intussen appel wassen, met appelboor klokhuis verwijderen en appel in 8 ringen snijden. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen.

Appelringen naast elkaar in bakvet legen en zachtjes bakken. Met spatel voorzichtig omdraaien. Appel op warme serveerschaal leggen. Bakvet afblussen met rest van calvados. Aanbaksels goed losroeren en jus op hoog vuur  1 minuut laten inkoken. vlees uitfolie nemen, in plakken snijden en bij appel leggen. Jus erover heen schenken.