Gevulde kipfilet met rode paprikasaus

4 personen

Benodigdheden:

4 enkele kipfilets
80 gram boursin
½ gele paprika gesnipperd
3 eetlepels fijngehakte bieslook
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
1 kleine ui gesnipperd
1 rode paprika in stukjes
25 gram boter
20 gram bloem
dl kippenbouillon
eetlepel olijfolie

Zo maak je het:

Snij de kipfilets in en vul ze met het mengsel van de kaas, de gele paprika, 2 eetlepels bieslook en peper naar smaak. Vouw ze dicht en steek ze vast met cocktailprikkertjes.

Fruit de ui en de rode paprika ± 5 minuten in de hete boter. 

Roer de bloem erdoor. Schenk beetje bij beetje al roerend de bouillon erbij. Kook de saus 10 minuten al roerend op een laag vuur. Pureer de saus en wrijf hem door een zeef, voeg peper en zout naar smaak toe en houd de saus warm.

Bak de met peper en zout bestrooide kipfilets in de hete olie rondom mooi bruin,

Laat ze op een laag vuur in ± 20 minuten helemaal gaar worden. Snij de kipfilets in plakjes en serveer met de saus. Bestrooi met de rest van het bieslook. Lekker met tagliatelle en haricots verts.