Gebakken zalmfilet met een knapperig korstje

4 personen

Benodigdheden:

2 sneetjes witbrood van 2 dagen oud
40 gram geraspte oude kaas
1 rasp van een citroen
eetlepel fijngesneden basilicum
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels mayonaise
1 mespuntje versgemalen peper
1 mespuntje zout
4 stukjes zalmfilet
1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het klaar:

Snij de korstjes van het brood en verkruimel de rest in een keukenmachine. Roer er de kaas, de rasp, de basilicum, de mosterd, 1½ eetlepel mayonaise en peper en zout naar smaak door.

Bestrijk de zalm met olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Leg ze in een ingevette ovenschaal.

Grill de zalm 3 minuten onder een voorverwarmde hete grill. Neem de schaal uit de oven en bestrijk de zalm met de rest van de mayonaise. Verdeel het broodkruimelmengsel erover, druk het aan en schuif de zalm weer onder de hete grill.

Laat hem in ± 5 minuten mooi bruin worden en gratineren. Let op dat het korstje niet te donker wordt. Zet het anders een richel lager onder de grill. Lekker met de risotto en gegrilde tomaten.