Gebraden kalkoenfilet met sinaasappel en rozemarijn
4 personen

Benodigdheden:

600 gram kalkoenfilet
3 sinaasappelen
10 kruidnagels
1 bosje rozemarijn
100 gram boter
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 pak basmatirijst

Zo maak je het klaar:

Schil 2 sinaasappels zodat er geen witte velletjes meer zijn. Verwijder de pitten en snijd de sinaasappels in plakken. Pers de derde sinaasappel uit een zeef het sap.

Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het in de hete boter rondom bruin. Zet het gas lager en laat het vlees in ± 30 minuten gaar worden. Keer het af en toe om. Voeg het sinaasappelsap toe aan het braadvocht. Neem het vlees uit de pan. Bedek het vlees met de plakken sinaasappel en zet deze met de kruidnagels vast. Maak met een prikker (satéprikker) hier en door gaatjes in het vlees en in de plakken sinaasappel. Steek in de gaatjes een takje rozemarijn. Leg het versierde stuk vlees op een schaal en begiet het met het braadvocht.