Groentetaartje met geitenkaas en paddenstoelen notentapenade

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 kleine knolselderij geschild en gesneden in plakken van ± 1 cm
4 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes fijngesnipperd
200 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en gehakt
50 gram amandelen gehakt
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
300 gram verse spinazie
100 gram zachte geitenkaas in 4 stukken
1 citroen in partjes

Zo maak je het klaar:

Kook de knolselderij in 10 minuten beetgaar. Verhit voor de tapenade 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Schep de paddenstoelen en de noten erdoor en bak dit op een hoog vuur nog eens 2 minuten. Voeg zout en peper toe.

Roerbak de spinazie met zout en peper en de rest van de olijfolie. Steek een cirkel uit de selderij en de geitenkaas. Leg de selderij in de ring op een warm bord. Leg daarop de spinazie en daarop de geitenkaas. Verwijder de ring en leg op de geitenkaas een beetje tapenade. Garneer met een citroenpartje.

Recept komt uit Boodschappen 12 2012