Geroosterde varkenshaas

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 eetlepel olijfolie
2 rode paprika's zonder zaadjes in vieren
2 rode pepers zonder zaadjes in stukken
4 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
½ eetlepel gedroogde tijm
1 mespuntje cayennepeper of chilipoeder
½ eetlepel gemalen zeezout
300 ml sinaasappelsap
100 ml vleesbouillon van tablet
600 gram varkenshaas
1 eetlepel sinaasappellikeur
1 eetlepel gehakte koriander
1 sinaasappel in dunne plakken

Zo maak je het klaar:

Verhit de olijfolie in een grillpan. Rooster hierin de paprika’s, rode pepers en ongepelde teentjes knoflook tot
alles zacht maar niet bruin is. Verwijder de schilletjes van de knoflook. Pureer de paprika, rode peper, knoflook,
oregano, tijm, cayennepeper en zout. Voeg 200 ml sinaasappelsap en de bouillon toe zodat een marinade ontstaat. Leg het vlees in een braadslee en schenk de marinade erover. Marineer het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 3 uur. Keer het af en toe om.

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Rooster het op een rooster
boven de braadslee in het midden van de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar. Bedruip het vlees regelmatig met de marinade. Laat het vlees afgedekt 5 minuten rusten. Giet het braadvocht in een pan. Voeg de rest van het sinaasappelsap, de sinaasappellikeur en de koriander toe. Verwarm zonder te koken. Snijd de varkenshaasjes in dunne plakken en serveer deze dakpansgewijs op warme borden. Giet er een beetje saus over en garneer met sinaasappelplakken.