Hertenbiefstuk met marmelade

4 personen

Benodigdheden:

4 hertenbiefstukjes (150 gram per stuk)
1 mespuntje van gemalen peper
2 eetlepels zonnebloemolie
1 mespuntje zout

Voor de marmelade:

2 rode uien
150 gram blauwe druiven
75 gram rozijnen
dl rode wijn
½ dl rode wijn azijn
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 bosje bieslook

Zo maak je het klaar:

Begin een dag van te voren met de marmelade. Pel de ui en snipper ze. Halveer de druiven en verwijder de eventuele pitten. Verwarm de rode wijn en wijnazijn in een middelgrote pan met dikke bodem.

Voeg de uien, druiven, rozijnen en basterdsuiker toe en laat dit heel zachtjes zonder deksel 30-35 minuten sudderen totdat een soort jam ontstaat. Roer af en toe.

Bestrooi het vlees met peper en masseer de olie een beetje in het vlees.

Verhit een grillpan of gebruik een koekenpan en bestrijk deze licht met olie.

Grill het vlees 3 minuten per kant (half rauw) of 4 minuten per kant (medium). Bestrooi het naar smaak met zout.

Verwarm de marmelade voorzichtig. Serveer de biefstukken op warme borden met de marmelade ernaast. garneer met sprietjes bieslook. Lekker met aardappel kroketjes en spruitjes.