![]() |
Hertenbiefstukjes met paddenstoelen en spekjes Benodigdheden:
Zo maak je het klaar : Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter toe te voegen in ± 8 minuten op een niet te hoog vuur knapperig en lichtbruin. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg de ui halverwege de baktijd van de spekjes toe. Verhit 20 gram boter in een andere koekenpan. Was de champignons en maak deze schoon. Bak ze in de boter in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Roer de rode wijn, de peperkorrels door de champignons. Roer de spekblokjes en de champignons door elkaar Verhit 100 gram boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes kort aan beide zijde. Draai het gas zachter en bak de biefstukjes ± 4 minuten aan elke kant. Dan zijn ze rosé gebakken. Breng het op smaak met zout. Schep de biefstukjes uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Roer de aanzetsels los van de boden en voeg het champignonmengsel toe. Verhit dit mengsel en roer de slagroom er door.
|