Hertenbiefstukjes met paddenstoelen en spekjes
4 personen

Benodigdheden:

4 hertenbiefstukjes
100 gram gerookt spek in blokjes
500 gram champignons
1 ui
1 eetlepel groene peperkorrels
120 gram boter
100 ml rode wijn
125 ml slagroom
4 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 mespuntje zout
1 zak tagliatelle
1 potje haricots verts

Zo maak je het klaar :

Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter toe te voegen in ± 8 minuten op een niet te hoog vuur knapperig en lichtbruin. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg de ui halverwege de baktijd van de spekjes toe. Verhit 20 gram boter in een andere koekenpan. Was de champignons en maak deze schoon. Bak ze in de boter in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Roer de rode wijn, de peperkorrels door de champignons. Roer de spekblokjes en de champignons door elkaar Verhit 100 gram boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes kort aan beide zijde. Draai het gas zachter en bak de biefstukjes ± 4 minuten aan elke kant. Dan zijn ze rosé gebakken. Breng het op smaak met zout. Schep de biefstukjes uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Roer de aanzetsels los van de boden en voeg het champignonmengsel toe. Verhit dit mengsel en roer de slagroom er door.
Leg de biefstukjes op de borden verdeel de saus er over en garneer het geheel met bieslook.