Hazenpeper classique

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 hazenbouten
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
150 gram boter of vloeibare margarine
2 eetlepels bloem
100 gram ontbijtspekjes in reepjes
1 klein blikje tomatenpuree
400 ml rode wijn
1 ui gesnipperd
1 kleine winterwortel in stukjes
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
200 gram kastanjechampignons in plakjes
2 plakken ontbijtkoek verkruimeld
1 eetlepel stroop
3 eetlepels gehakte peterselie
4 sneetjes casinobrood zonder korst
1 ei losgeklopt
4 ovenvaste schaaltjes

Zo maak je het klaar:

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm 100 gram boter in een ruime braadpan en bak hierin de hazenbouten rondom lichtbruin. Bestuif de bouten met bloem. Voeg het spek en tomaten­puree toe, bak even en giet de wijn erbij. Schep de ui, wortel en de laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn erdoor. Stoof zachtjes 1,5 uur met deksel op de pan. Schep de hazenbouten uit de pan, haal het vlees van het bot en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Doe het vlees terug in de pan met de kastanjechampignons, ontbijtkoek en stroop. Stoof nog zachtjes 20-30 minuten. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi de hazenpeper met de peterselie en schep deze in de pannetjes. Rol de sneetjes brood met een deegroller iets uit en bestrijk de bovenkant met boter. Leg over elk pannetje of schaaltje een sneetje brood met de beboterde kant boven. Plak de randen met wat ei vast. Zet de potjes hazenpeper in het midden van de oven tot het brood lichtbruin is.