Ierse tournedos met gekonfijte sjalotten en rode wijnsaus

4 personen

Benodigdheden:

4 tournedos ± 150 gram per stuk
200 gram kleine sjalotjes schoongemaakt
50 gram suiker
1 klontje margarine
1 scheutje azijn
1 scheutje rode port
½ liter rode wijn
½ liter kalfsjus
1 bosje peterselie

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Kook de rode wijn tot de helft in en voeg er de kalfsjus aan toe. Kook het geheel in tot sausdikte. Bak de sjalotjes stevig aan met de suiker tot ze karameliseren, en blus ze af met de azijn en port. Bak de tournedos in een klontje margarine bruin en bestrooi ze met zout en peper. Gaar ze daarna in 8 minuten in een oven van 160 graden. Kerntemperatuur vlees: 53 graden. Leg de tournedos op de borden en garneer elk bord met sjalotjes en een takje peterselie.