Kabeljauw met kerrie kaasroom

6 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

600 gram diepvries kabeljauwfilets ontdooid
1 citroen alleen het sap ervan
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
250 gram wortel in smalle reepjes
2 eetlepels olijfolie
300 gram prei in smalle ringetjes
2 eetlepels kerriepoeder
300 ml kooksroom
200 gram geraspte belegen kaas
300 gram tagliatelle

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de drooggedepte kabeljauwfilet in gelijke delen. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Kook de wortel 3 minuten, giet af en spoel er koud water over. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei 2 minuten. Leg 6 stukken kabeljauwfilet naast elkaar. Verdeel 3/4 deel van de wortel en prei erover en leg de andere stukken kabeljauw er precies op zodat een strakke sandwich ontstaat. Zet deze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de wortel en prei erover. Bak de kerriepoeder in het bakvet van de prei en meng de kookroom erdoor. Schep de helft van de kaas erdoor en schenk de kerrieroom over de vis. Verdeel de rest van de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de tagliatelle beetgaar en giet af. Serveer de kabeljauw op de tagliatelle.

Vervang kabeljauw door zalmfilet.Neem in plaats van wortel eens reepjes gekookte biet.