Lamskoteletjes met mosterdsaus en knoflookpuree

4 personen

Benodigdheden:

8 lamskoteletjes
1 mespuntje versgemalen peper
1 mespuntje zout
75 gram boter
1 dl bouillon
2 dl slagroom
2 eetlepels grove mosterd
1 bosje rozemarijn
6 teentjes knoflook
6 aardappelen
dl warme melk

Zo maak je het klaar:

Bak de ongepelde teentjes knoflook in een droge koekenpan en draai ze regelmatig om tot ze goud bruin zijn (poffen). Laat ze afkoelen.

Schil de aardappelen en snij deze in stukken en kook de aardappelen in ± 20 minuten gaar. Stroop de velletjes van de knoflook en prak de knoflook. Maak van de aardappelen boter, hete melk, zout en knoflookpasta een puree en houd deze warm.

Wrijf het lamsvlees in met peper en zout. Bak het rondom in de hete boter in 2½ minuut per kant rosé. Neem de lamskoteletten uit de pan en houd deze warm met aluminiumfolie. Giet de bouillon en de slagroom met de mosterd al roerend bij het braadvet en laat dit inkoken tot de gewenste dikte.

Schep op 4 voorverwarmde borden een bergje knoflookpuree. Leg de lamskoteletjes erop. Serveer er wat saus omheen. Garneer het met rozemarijn.